BENEFICIARII NOȘTRI: Spălătoria Unfloria va avea echipament modern de curățare a covoarelor

9 aprilie 2021 — Cristina Scutaru a lansat acum 10 ani în Ungheni o afacere de familie. Compania Unfloria prestează servicii de curățare și spălare a articolelor textile, inclusiv a covoarelor, dar și de coasere a textilelor pentru casă.

În acest an, Cristina Scutaru beneficiază de un grant în valoare de 30.000 EURO acordați din fonduri europene în cadrul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Cu banii obținuți, dar și contribuția propie, familia Scutaru va achiziționa mașină automată pentru spălarea covoarelor și echipament aferent acesteia.  Astfel, compania își va spori calitatea și rapiditatea serviciilor prestate. La fel, 4 noi locuri de muncă vor fi create.

Unfloria este unul din cei 28 de beneficiari ai Programului de granturi pentru sectorul business din regiunile cheie Ungheni și Cahul.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).