BENEFICIARII NOȘTRI: Marina Cladicov va face mai mulți colțunași pentru ungheneni

12 aprilie 2021 – Ungheneanca Marina Cladicov și-a transformat pasiunea pentru patiserie  în afacere. Compania Colmirand, gestionată de ea, este specializă în producerea manuală a tăițeilor, colțunașilor și clătitelor care sunt comercializate în formă refrigerată. La fel, echipa lor de brutari coace plăcinte cu umpluturi și forme variate ce sunt vândute ca pâinea caldă.

Marina Cladicov a participat în 2020 la concursul de granturi pentru sectorul privat, lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie și este beneficiara unui grant în valoare de 14,547 Euro, acordat cu asistența financiară a Uniunii Europene. Suma obținută, precum și contribuția proprie, vor fi investite în modernizarea afacerii, Marina Cladicov urmând să achiziționeze în acest an echipament de producere pentru aluat și patiserie: cuptor cu convecție și abur, mixer pentru aluat, dispozitiv de făcut tăieței și congelatoare.

Colmirand este unul din cei 28 de beneficiari ai Programului de granturi pentru sectorul business din regiunile cheie Ungheni și Cahul.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).