Forumul Economic Ungheni

2 martie 2021 – Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, în parteneriat cu Primăria municipiului Ungheni, organizează Forumul Economic Regional Ungheni, care va avea loc pe 03 martie 2021, 10.00-13.30.

Regiunea-cheie Ungheni are avantaje competitive economice și un potențial sporit de dezvoltare economică locală și în particular a afacerilor care nu este valorificat pe deplin. În perioada iulie-decembrie 2020, cu suportul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, a fost derulat un amplu exercițiu participativ de identificare a acestor avantaje competitive și a acțiunilor pe termen scurt și mediu ce vizează impulsionarea activității economice în regiune. Scopul Forumului Economic Regional este de a pune în discuție rezultatele acestui exercițiu, a valida acțiunile propuse pe termeni scurt și mediu pentru intervenții pe domeniile economice identificate și de a promova potențialul economic și investițional al regiunii.

La Forum sunt invitați să participe reprezentanți ai mediului de afaceri din regiune, ai autorităților publice locale, membrii Echipei Economice Locale, experți în domeniu și reprezentanți ai organizațiilor de suport a afacerilor, precum și oaspeți de peste hotare.

Forumul va avea două secțiuni distincte. Prima secțiune este dedicată ceremoniei de înmânare a certificatelor de finanțare pentru 14 antreprenori selectați urmare a concursului lansat în noiembrie 2020 de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie dedicat firmelor existente, întreprinderilor noi și inițiativelor de antreprenoriat social. În partea a doua a Forumului vor fi puse în discuție acțiunile planificate în Foaia de parcurs pentru dinamizarea dezvoltării economice locale în regiunea Ungheni.

Lucrările Forumului vor avea loc on-line, pe platforma Zoom, dar vor fi difuzate live pe Grupul Facebook al Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie – https://www.facebook.com/groups/eu4moldova și pe Privesc.eu.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, ecologică, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).