Modernizăm împrEUnă centrul municipiului Ungheni

14 septembrie 2020 – Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Primăria municipiului Ungheni, Vă invită să participați la conferința Modernizăm împrEUnă centrul municipiului Ungheni”.  Evenimentul va avea loc pe 17 septembrie 2020, 10.00-12.30.

Experți internaționali și naționali în urbanism, autorități publice locale, reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri se întrunesc pentru a promova bunele practici de urbanism modern, inteligent și prietenos oamenilor și pentru a identifica soluții potrivite pentru municipiul Ungheni.

Modernizarea centrului municipiului Ungheni este una din activitățile Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” ce prevede deopotrivă îmbunătățirea infrastructurii, a serviciilor prestate cetățenilor, revitalizarea arhitecturală a centrului orașului ș.a. Aceste acțiuni sunt realizate într-o manieră participativă, autoritățile locale, sectorul privat, societatea civilă, cetățenii fiind parte a procesului de transformare a orașului lor.

Conferința „Modernizăm împrEUnă centrul municipiului Ungheni” succedă un exercițiu amplu de consultare cu cetăţenii – UE pentru Ungheni. Ideea ta pentru un municipiu european” – în care oamenii au identificat problemele urbane şi au venit cu idei de renovare a centrului localităţii lor.

Conferința va avea două sesiuni de lucru. Prima sesiune este dedicată contextului local de dezvoltare urbană și împărtășirea experiențelor din Republica Moldova, Estonia și România, iar cea de-a doua sesiune va decurge sub forma unui atelier de lucru dedicat modernizării centrului municipiului Ungheni.

Lucrările conferinței vor avea loc on-line, pe platforma Zoom. Pentru a participa, accesați acest link în ziua conferinței:

https://us02web.zoom.us/j/81524538542?pwd=VWN3UXAxTTRqQk9PaEdmaFFJbjVhUT09

Număr de identificare al conferinței: 815 2453 8542

(notă: dacă nu aveți aplicația Zoom instalată, vă recomandăm să o instalați din timp pe computer sau telefon).

Conferinţa va finaliza cu crearea unui grup de lucru , format din reprezentanții APL, mediului de afaceri, experți locali și naționali, asociații, cetățeni interesați, ce se va întruni ulterior pentru a propune soluții, viziuni și idei de dezvoltare a centrului municipiului Ungheni.  

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, ecologică, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).