Rezervația naturală „Plaiul Fagului” reprezintă un simbol al regiunii Ungheni. Pe teritoriul complexului turistic poate fi admirată o vegetație de circa 700 de specii de plante, dintre care 27 sunt incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova. La fel, pe teritoriul rezervației sunt răspândite pisica sălbatică, jderul de pădure, bursucul, vulpea, mistreţul sau căpriorul.
Rezervația naturală „Plaiul Fagului” este membră a clusterului turistic „Dealurile Măgurii”, susținut de programul „EU4Moldova : Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF. Cu sprijinul programului, rezervația a primit bunuri pentru dotarea locurilor de cazare, biciclete și două căsuțe de apiterapie, iar astfel complexul turistic a reușit să atragă mai mulți vizitatori, atât din țară, cât și din afară.
De asemenea, angajații au beneficiat de sesiuni de training, mentorat, participare la evenimente, expoziții, întâlniri B2B și promovare a serviciilor turistice.
Rezervația naturală „Plaiul Fagului” a fost nominalizată în categoria Regiuni Eco-turistice la competiția „Destinația Anului 2024”, organizată de platforma care inspiră turiștii să viziteze România și Republica Moldova.
Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).