Ce? Uniunea Europeană oferă 1,5 mln. euro pentru patru inițiative care vor contribui la crearea și modernizarea infrastructurii de atragere a investițiilor în regiunile Cahul și Ungheni. Evenimentul este organizat cu sprijinul programului finanțat de Uniunea Europeană „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” își propune să consolideze coeziunea economică, teritorială și socială în Republica Moldova prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive, durabile și integrate și prin îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor din regiunile cheie. Una dintre activitățile programului este aplicarea unui mecanism de sprijin financiar pentru a atrage noi investiții în economiile locale, prin crearea tuturor condițiilor prealabile de infrastructură necesare.

Agenda evenimentului include:

  • Acordarea a patru certificate de suport financiar în valoare totală de 1,5 mln. euro pentru patru inițiative/ proiecte din regiunile Cahul și Ungheni
  • Un panel de discuții despre cum construim o imagine competitivă și atractivă a regiunilor Cahul și Ungheni, care sunt instrumentele și tendințele.

Cine?  Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, Reprezentanta rezidentă PNUD în Republica Moldova, Daniela Gasparikova, Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, Directoarea Agenției de Investiții, Natalia Bejan, reprezentanți ai proiectelor câștigătoare din Cahul și Ungheni.

Unde? Europe Cafe, str. Alexei Șciusev 97

Când? Miercuri, 24 ianuarie 2024, ora 11.00