Ce? Scopul forumului este împărtășirea celor mai bune practici și strategii din Republica Moldova, România și Republica Cehă pentru implementarea conceptului de orașe inteligente.  Forumul va servi ca platformă pentru a evidenția realizările, a aborda provocările și a identifica oportunități de colaborare și creștere pentru ca orașele să devină mai sustenabile, mai verzi și mai integrate cu tehnologiile. 

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” promovează inițiative pentru a transforma municipalitățile Cahul și Ungheni în orașe inteligente (Smart City). Aceste inițiative au drept scop valorificarea datelor, tehnologiei și inovațiilor pentru a crea medii urbane durabile și pentru a oferi servicii de calitate cetățenilor. 

Programul susține dezvoltarea platformelor Smart City în Ungheni și Cahul, care vor include module precum monitorizarea video, iluminatul public, contorizarea inteligentă a apei și gestionarea transportului public.  

Cine? Secretara de Stat a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Cătălina Plinschi, Directorul Agenției de Guvernare Electronică din Republica Moldova, Andrei Prisacar, Șeful adjunct pentru cooperare în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Adam Grodzicki, Reprezentanta rezidentă adjunctă PNUD Moldova, Andrea Cuzyova, primari și reprezentanți ai administrației publice locale din România și Republica Moldova, experți naționali și internaționali.

Unde? Centrul industriilor creative „Artcor”, str. 31 August 1989, nr. 137, municipiul Chișinău. 

Când? Marți, 28 mai 2024, ora 10.00.