Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Magdalena Mueller-uri, Șefa Secția Operațiuni, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova

„Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie este o inițiativă emblematică a UE în Republica Moldova. Uniunea Europeană investește 23 de milioane de euro în așa numitele „regiuni-cheie”, Cahul și Ungheni. Un program inovator care își propune să stimuleze dezvoltarea economică inteligentă, ecologică, incluzivă și durabilă. O dezvoltare economică durabilă, dar mai ales una verde este fundamentală, în special în situația în care ne dorim să atingem obiectivul complex de a îmbunătăți standardele de viață ale cetățenilor. Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie aduce deja beneficii pentru cetățeni prin abordarea sa integrată și inovativă. Aceasta include măsuri dure, cât și ușoare, sprijinite de cetățeni, autorități publice locale, dar și mediul de afaceri”.

Dima Al-Khatib, Reprezentanta Rezidentă PNUD Moldova

„Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de UE, implementat de PNUD și UNICEF contribuie la dezvoltarea regiunilor-cheie, Cahul și Ungheni. Credem că abordarea inteligentă a dezvoltării urbane, folosind tehnologiile digitale, reduce costurile, îmbunătățește serviciile prestate cetățenilor și crește calitatea vieții.