,,Albinile presupun o muncă meticuloasă, în schimb, produsul final se menține foarte mult și are o durabilitate mare. De asta ne-am gândit să încercăm, să inițiem o afacere apicolă”, povestește Viorica Lazariuc din satul Chirileni, raionul Ungheni care, de curând, cu suportul Programului ,,EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF a inițiat o afacere.

Femeia a cumpărat primele șase stupuri de albini și a beneficiat de mentorat din partea unor profesioniști în domeniul apiculturii.

În sezonul de mai, Viorica a extras șapte kg de miere, pe care le-a vândut localnicilor din sat. Pe viitor, familia Lazariuc planifică să cumpere alte cinci stupuri de albini și să-și extindă afacerea la nivel național.

Programul „EU4Moldova-Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF a oferit un grant de aproximativ 20.000 de euro pentru inițierea unei activități aducătoare de venit pentru familia Viorica Lazariuc și alți 14 beneficiari din regiunea Ungheni.