Oricine vizitează „Crama Mircești” descoperă tradițiile vinicole locale și splendoarea conacului, cunoscut ca „Mica Toscană” din Moldova. „Crama Mircești” a devenit o atracție turistică pentru cei care ajung la Ungheni, iar omul din spatele acestei vinării este Arcadie Foșnea, un antreprenor entuziast care s-a școlit în Occident, iar acum exportă vinul fabricat la Mircești în România, Canada, China și Japonia. Podgoriile cu viță de vie ale cramei se întind pe 15 hectare, iar suprafața complexului turistic cuprinde 250 de metri pătrați. Crama dispune de 13 camere de hotel pentru turiștii dornici să evadeze într-o oază de relaxare.

Pentru promovarea turismului din regiune, compania a beneficiat în 2021 de un suport financiar în valoare de 30 000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.

Grantul obținut, dar și contribuția proprie a fost direcționată pentru dotarea a opt camere de hotel cu mobilier, tehnică sanitară și climatizoare. La fel, a fost procurat echipament pentru stația de epurare a apelor reziduale și utilaj agricol pentru podgorii. Ca urmare a implementării proiectului investițional, au fost create cel puțin cinci locuri noi de muncă.

„Crama Mircești” este o afacere locală, unde activează aproape 40 de locuitori din satul Mircești și localitățile învecinate ca angajații de bază și sezonieri.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).