Administratoarea cafenelei Stories” din municipiul Ungheni este Diana Beșliu. Ea a pornit afacerea în timp ce se afla în concediul de maternitate. 

„Mai întâi, am avut un laborator de producere, unde făceam doar torturi la comandă. La un moment dat, am ajuns la ideea că trebuie să ne dezvoltăm. Atunci, am hotărât să apelăm la proiect. Astăzi avem o gamă largă de produse de patiserie. Acestea se divizează în două categorii: produse în serie și cele realizate la comandă”, povestește Diana Beșliu. 

În 2022, Diana Beșliu a beneficiat de asistență în valoare de 13.960 euro prin intermediul programului EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF.

Investiția a fost direcționată spre achiziționarea unei vitrine moderne, renovarea mobilei de la terasă și procurarea unui congelator cu șoc termic.

Datorită proiectului, afacerea noastră a crescut, deoarece cu ajutorul utilajului cumpărat am reușit să valorificăm mai mult produsele realizate de noi. Ceea ce ține de planurile de extindere, noi deja suntem în proces. Mergem cu pași înceți, dar siguri spre un viitor mai prosper. Mă bucur că dețin acum o afacere atât de frumoasă și că datorită proiectului mă pot dezvolta aici, la noi acasă”, recunoaște antreprenoarea. 

În prezent, cafeneaua are 13 angajați și deține o gamă largă de produse de patiserie.