Au construit o seră dotată cu un sistem de picurare modern în propria grădină, unde cresc legume eco: roșii, castraveți, ardei grași și iuți etc. Este vorba despre familia Jurjiu din satul Chirileni, raionul Ungheni.

,,Avem grijă de această seră, precum am avea grijă de un copil mic. Monitorizăm în permanență temperatura din interior, astfel încât să nu fie nici prea cald, nici prea rece”, notează Parascovia Jurjiu.

Deși, au început de curând să desfășoare această activitate, familia Jurjiu a reușit să se impună pe piața locală și în fiecare sâmbătă își vând legumele la piața din sat.

,,Într-o zi o doamnă a cumpărat castraveții noștri și i-a transmis fiicei sale din Italia. Ea a rămas impresionată de gustul și aroma lor. Ne bucurăm de fiecare dată să auzim astfel de recenzii din partea clienților noștri”, conchide Parascovia.

Pe viitor, familia Jurjiu își dorește să-și extindă activitatea în regiunea Ungheni.

Programul „EU4Moldova-Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF a oferit un grant de aproximativ 20.000 de euro pentru inițierea unei activități aducătoare de venit pentru familia Jurjiu și alți 14 beneficiari din regiunea Ungheni.