La Ungheni se confecționează haine pentru copii cu marca „Girofunny”. În spatele acestei afaceri stă Corina Țăranu, o antreprenoare care până a ajunge la propriul brand a prestat servicii de cusut pentru diferite companii din exterior.

„Practic, cariera mea a început odată ce am devenit mamă și probabil acest lucru m-a influențat pe parcurs să produc și haine pentru copii”, notează Corina Țăranu. 

Cu ajutorul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, Corina Țăranu a reușit să cumpere o linie de utilaje foarte specifice și costisitoare. Grantul în valoare de 30.000 euro a fost direcționat spre achiziția mai multor utilaje: mașină de brodat, mașină de capsat butoane, program digital pentru digitalizarea tiparelor.

Aceste investiții au contribuit la lansarea unei noi linii de producere a hainelor pentru copii. 

Acum, toate produsele sub marca „Girofunny” se pot procura online atât de consumatorii din Republica Moldova, cât și de cei de peste hotare.

Corina Țăranu este una dintre cei 75 de antreprenori din regiunile Cahul și Ungheni care a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.