A început evaluarea dosarelor depuse conform criteriilor și etapelor descrise în Ghidul aplicantului.

Lista companiilor câștigătoare la cele 2 categorii – companii existente și start-up– va fi publicată pe paginile web www.eu4ungheni.md , www.eu4cahul.md și pe grupul nostru de Facebook: EU4Moldova: Regiuni-cheie.

16 companii din regiunile cheie Ungheni și Cahul vor primi în acest an granturi în valoare de 14.000 – 24.000 euro fiecare. Acesta este al treilea apel de finanțare pentru sectorul privat, cu o valoare totală de 300.000 euro, lansat de Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie.

Din 2020, când a fost lansat primul apel, 55 de companii existente, startup-uri și inițiative de antreprenoriat social au beneficiat de granturi în sumă totală de până la 1,4 mln. euro.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, prietenoasă mediului, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 mln. euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).