De mai bine de patru ani, Marina Cladicov din satul Costuleni, raionul Ungheni este antreprenoare și gătește cele mai gustoase plăcinte din regiune. Pasiunea sa pentru gătit a început încă din copilărie, când împreună cu bunica sa, la gura sobei, aștepta să crească pâinea. Produsele tradiționale de patiserie și panificație sunt mândria familiei Cladicov, iar cea mai mare fericire sunt cuvintele de laudă și încurajare din partea clienților săi.

Opt tipuri de plăcinte, tăieței și colțunași de casă, clătite și multe alte produse sunt zilnic pregătite pentru ungheneni. Datorită raportului preț-calitate, produsele sunt accesibile pentru fiecare. Plăcintele au un loc special în inima brutăriei, fiind gătite în fața cumpărătorului și servite fierbinți. Acum în cadrul companiei activează șapte persoane.

Datorită Programului „EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de UE, familia Cladicov a beneficiat de un suport financiar în valoare de 15 000 mii de euro. Grație grantului din partea UE, a fost deschisă o nouă brutărie, unde au fost angajate încă alte patru persoane.

Investiția a dezvoltat simțitor afacerea, brutăria fiind dotată cu echipament nou pentru aluat și patiserie, cuptor cu convecție și abur, mixer pentru aluat, dispozitiv de făcut tăieței și congelatoare.

Astăzi, brutăria se bucură de succes, datorită gustului delicios a produselor, dar și a calității acestora, fiind pregătite fără conservanți și aditivi alimentari.

Clienții noi și vechi o motivează să meargă înainte și să-i răsfețe cu bucate delicioase.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).