Compania „Dron Assistance” promovează în Republica Moldova tehnologiile digitale în domeniul agriculturii. De asemenea, activitatea companiei vizează și sisteme fără pilot, inclusiv aparate de zbor fără pilot, agricultura de precizie, tratarea împotriva dăunătorilor, utilizând metode biologice.

Datorită suportului din partea programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie” în valoare de 25.000 euro, a fost deschisă o reprezentanță la Ungheni, au fost achiziționate două drone pulverizatoare și generatoare.

Potrivit lui Vitalie Sacară, administratorul companiei „Dron Assistance”fără ajutorul donatorilor și a Uniunii Europene, companiei i-ar fi fost mult mai greu să se dezvolte și să promoveze tehnologiile moderne ale momentului și ale viitorului în Republica Moldova.

„Noi oferim un complex de servicii, începând de la analiza monitorizării stării plantelor, cartografierea  cu precizie a terenurilor agricole și servicii de tratare și protecție, cu ierbicide și diferite tipuri de fertilizatori, și metode biologice de protecție a plantelor. Toate acestea contribuie la faptul că producătorii agricoli primesc mult mai mult, cheltuind mai puțin”. 

„Dron Assistance” este prima din Republica Moldova, care a primit aprobarea de la autoritățile aeronautice civile pentru zboruri cu scop agricol, cu utilizarea dronelor.