Edvard Bulgac prelucrează 700 de hectare de pământ în regiunea Ungheni, unde cultivă grâu de toamnă, rapiță de toamnă, muștar, porumb și floarea-soarelui. Edvard Bulgac este administratorul companiei „Faunus Prim”, întemeiată în anul 2000. 

Mai nou, compania sa și-a lărgit activitatea, dezvoltând o ramură suplimentară – legumicultura. Datorită unui grant în valoare de 30.000 euro, obținut în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, Edvard Bulgac s-a aprovizionat cu tehnica necesară. 

A procurat o freză, care îi permite să pregătească stratul de sol pentru semințele mici, mașină de irigat și mașină de balotat paiele.

„În Republica Moldova, specialiștii din agricultură nu sunt departe de tehnologiile moderne folosite în țările europene, doar că sistemul lor a fost creat pe parcursul mai multor ani. Noi ne dezvoltăm în ultimii 20 de ani. Pașii pe care i-am făcut ne-au demonstrat nouă și am încercat să demonstrăm și partenerilor și colegilor noștri că suntem capabili, școliți și pregătiți pentru o activitate normală, unde să aplicăm tehnologiile moderne care sunt practicate în toată lumea”, afirmă agricultorul Edvard Bulgac. 

Edvard Bulgac este unul dintre cei 75 de antreprenori din regiunile Cahul și Ungheni care a beneficiat de un grant în valoare de 30.000 euro în cadrul programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, implementat de PNUD și UNICEF.