Liliana Starciuc din mun. Ungheni are o pasiune aparte pentru tradiții și portul popular.  În 2018, pasiunea ei s-a transformat într-o afacere, care promovează costumul popular ca simbol naţional identitar și autentic.

Atelierul de croitorie și broderie computerizată este specializat în confecționarea obiectelor de artizanat, de porturi populare, broderii și lucrări manuale la comandă. Antreprenoarea depune mult suflet ca să realizeze manual fiecare broderie. Articolele vestimentare pentru femei, copii şi bărbaţi, precum și accesoriile moldoveneşti tradiţionale, au un design unic.  

Datorită Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF, Liliana Starciuc a beneficiat în 2020 de un suport financiar în valoare de 25.000 euro. Grație suportului din partea Uniunii Europene, atelierul a prins o nouă viață, a crescut productivitatea și a diversificat producția. Atelierul a fost dotat cu mai multe utilaje, mașini și echipamente, care permit crearea unor ținute tradiționale pentru diverse ocazii. Creațiile vestimentare au o individualitate cromatică, o geometrie istorică împletită în unda modernismului, care se disting prin stil și creativitate. În prezent, în atelierul Lilianei Starciuc lucrează patru persoane.

Atelierul Lilianei Starciuc este un spațiu atractiv inclusiv pentru turiștii care vizitează mun. Ungheni și sunt interesați de cultura și tradițiile din regiune. Creațiile Lilianei Starciuc au ajuns dincolo de hotarele Republicii Moldova, fiind apreciate atât de clienții din Republica Moldova, cât și de peste hotare

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții. Programul are un buget total de 23 de milioane de euro, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).