Cele șapte grădinițe care activează în mun. Ungheni au fost dotate cu echipamente IT: 70 de seturi LEGO® și 70 de tablete în valoare de aproape 35 mii euro. Grație acestor echipamente, copii din mun. Ungheni își vor dezvolta competențele și abilitățile digitale. Echipamentele IT au fost procurate cu suportul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD și UNICEF și au fost transmise marți, 27 septembrie, de viceprimarul mun.Ungheni, Dionisie Ternovschi. 

Viceprimarul Dionisie Ternovschi a subliniat importanța acestor echipamente pentru modernizarea procesului de studii și a menționat: „Programul EU4Moldova: Regiuni-cheie contribuie la dezvoltarea regiunii Ungheni, aducând mai multe beneficii. Aceste echipamente care au ajuns astăzi în grădinițele din municipiu sunt un pas important în digitalizarea educației. Prin această donație reușim să ieșim din tiparele unui învățământ prestabilit, utilizând tehnologiile moderne în educația preșcolară”.

Tabletele și seturile LEGO® vin să dezvolte abilitățile digitale a peste 1900 de copii și 150 de cadre didactice din grădinițele din mun. Ungheni și să transforme procesul de educație timpurie în unul interactiv, dinamic și modern. 

Potrivit Svetlanei Gaiduc, directoarea grădiniței „Tereza Sobolevschi” tabletele și seturile LEGO® sunt foarte utile, întrucât orice investiție într-un material didactic este o investiție pentru dezvoltarea copiilor. „Copiii vor avea o mare plăcere de a lucra cu aceste tablete, dar și noi, educatorii, suntem curioși să vedem cum funcționează”, a relatat Svetlana Gaiduc. 

Anterior, tot cu suportul Programului „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, grădinițele din mun. Ungheni au fost dotate cu table interactive, calculatoare, proiectoare și imprimante color în valoare de 40 mii euro.