Japonia și PNUD oferă 400.000 USD antreprenorilor din Republica Moldova pentru dezvoltarea afacerilor

Statut:
Deschis
Data limită pentru aplicare:
13 iunie 2023, ora 15:00 (GMT +03:00)

20 de întreprinderi mici și mijlocii din Republica Moldova vor beneficia de granturi în valoare de 20.000 USD fiecare, asistență financiară acordată în cadrul proiectului PNUD „Răspunsul multidimensional la provocările emergente în materie de securitate umană”, finanțat de Guvernul Japoniei.

Zece companii din domeniul agroalimentar și zece din domeniul non-agroalimentar vor primi asistență financiară pentru a-și îmbunătăți productivitatea, competitivitatea și durabilitatea afacerilor. Scopul asistenței nerambursabile este creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea securității alimentare prin consolidarea capacităților producătorilor agricoli afectați de criza multidimensională.

Asistența va fi alocată pentru modernizarea vechilor linii de producție, îmbunătățirea proceselor interne și controlul producției, recuperarea căldurii reziduale și generarea eficientă a energiei, precum și modernizarea capacităților de recoltare, producție, depozitare și procesare, cu respectarea standardelor de siguranță alimentară.

Concursul de granturi constă din două loturi care vor fi implementate în perioada iunie 2023 – martie 2024:

LOT 1: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care activează în sectorul agroalimentar pentru modernizarea capacităților lor de recoltare, producție, depozitare și procesare, permițându-le să respecte standardele de siguranță alimentară. De acest lot pot beneficia companiile din trei microregiuni-țintă:
Coșnița, Criuleni, Pârâta, Doroțcaia și Slobozia-Dușca – raioanele Dubăsari și Criuleni
Nisporeni, Vărzărești, Ciutești, Boldurești, Soltănești, Grozești, Bălăurești și Seliște – raionul Nisporeni
Cimișlia, Sadaclia, Ciucur Mingir, Cenac, Valea Perjei, Hîrtop și Mihailovca – raioanele Cimișlia și Basarabeasca

LOT 2: Sprijin pentru cel puțin 10 IMM-uri care lucrează în sectoare non-agricole din două regiuni-cheie Cahul și Ungheni, care găzduiesc un număr mare de refugiați, pentru a reduce impactul asupra mediului și pentru a-și îmbunătăți eficiența și competitivitatea.

Condițiile concursului şi ghidul cu toate detaliile despre procesul de depunere a dosarului pot fi accesate aici.

Termenul-limită de depunere a dosarelor este 13 iunie 2023, ora 15:00 (GMT+3:00).

Pentru informaţii suplimentare contactaţi: Lilia Surdu (lilia.surdu@undp.org) și Radu Tucan, (radu.tucan@undp.org).

 

Alte anunțuri:

Alte resurse:

Campanii

Evenimente

Istorii de succes

eu4ungheni-logo-regiuni

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele 2 regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Află mai multe