Reconstrucția și revitalizarea Centrului municipiului Ungheni, etapa 2

Perioada:
2022
Bugetul:
1 083 384 USD

Refacerea și extinderea trotuarelor pe str. Națională (de pe str. Romana până la str. Ștefan cel Mare/ÎM „Apă-Canal” Ungheni) și delimitarea pistelor pentru pietoni și biciclete, amenajarea spațiilor verzi cu elemente SMART și mobilier urban va schimba considerabil aspectul zonei centrale a municipiului Ungheni.

Aspectul creat ca urmare a revitalizării acestei zone, va asigura un spațiu calitativ, clar perceput, confortabil și prietenos pentru cetățeni și mediu. Astfel, se va acorda multă grijă și importanță soluțiilor de reducere a poluării cu zgomot, emisii, praf, astfel încât să crească calitatea și atractivitatea spațiului public și să încurajeze utilizarea mijloacelor de transport ecologice: mersul pe jos, cu bicicleta, trotinete etc.

Rezultate așteptate:

  • Un trotuar pietonal reconstruit pe o lungime de 1,2 km;
  • O pistă pentru bicicliști amenajată pe o lungime de 1,2 km, cu lățimea medie de 2,0 m;
  • Un spațiu pietonal în intersecția str. Vasile Alecsandri- str. Decebal supralărgit: supralărgirea trotuarului pietonal cu 3 m, prin eliminarea taluzului de pământ și construirea unui zid de sprijin, cu scări și rampe de acces la nivelul superior, cu elemente de protecție și rampe de acces pentru persoane cu dezabilități;
  • Iluminare nocturnă și decorative reparată: reabilitarea a 153 stâlpi înalți pentru iluminarea generală, dar și consolele care vor ilumina partea pietonală.
  • Spațiu verde amenajat prin semănarea de iarbă și plantarea de copaci decorativi bine crescuți (14 arbori cu balot). Accesele la trecerile de pietoni și intersecții vor fi create ușor accesibile circulațiilor cu cărucioare, biciclete, trotinete, inclusiv și persoanelor cu deficiențe locomotorii;
  • Mobilier urban amenajat: instalarea a 65 bănci personalizate din beton armat, cu placare de lemn natural tratat termic.

Alte resurse:

Campanii

Evenimente

Istorii de succes

eu4ungheni-logo-regiuni

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele 2 regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Află mai multe