Lucrări de reconstrucție și modernizare la parterul Primăriei Ungheni pentru Ghișeul Unic

Perioada:
2022
Bugetul:
106 375 USD

Ghișeul Unic (GU) este un mecanism care permite solicitanților serviciilor publice să acorde informație și documente standardizate printr-un singur punct de recepționare, astfel fiind îndeplinite toate cerințele relevante ale legislației cu privire la solicitarea serviciilor

GU este un concept de prestare a serviciilor publice care lucrează după modelul: „open space”, unde toate procesele sunt transparente și deschise pentru publicul larg.

Ghișeul Unic (GU) reprezintă o abordare diferită a procesului de prestare a serviciilor publice, unde cetățeanul și/sau agentul economic are statut de consumator al serviciului (client).

Beneficiarii serviciilor publice așteaptă ca administrația publică locală să le acorde o reacție promptă în procesul soluționării cererii depuse, precum și prestarea serviciilor necesare. Prin crearea GU, administrația publică a recunoscut și conștientizează acest concept de guvernare prietenos față de cetățeni și agenți economici.

Rezultate așteptate:

  • Un spațiu amenajat, cu toate utilitățile necesare, pentru crearea Ghișeului Unic, prietenos cetățenilor;
  • Condiții de accesibilitate create pentru persoanele cu dezabilități: rampă de acces, ușă de acces, blocuri sanitare.
  • Condiții moderne de lucru cu cetățenii pentru personalul angajat în cadrul Ghișeului Unic;
  • Acces în instituția primăriei ușor și sigur;

Alte resurse:

Campanii

Evenimente

Istorii de succes

eu4ungheni-logo-regiuni

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii socio-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele 2 regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate.

Află mai multe